Pridať recept

VIDEORECEPT: Bezlepkové cestoviny s čerstvým baby špenátom

ingrediencie

3 plátky
maslo
2 strúčiky
cesnaku
2 dl
smotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
strúhaná kôra z citróna
1/2 balíček
predom uvarené bezlepkové cestoviny (penne)
250 g
čerstvý baby špenát
1 ks
mozzarella
50 g
strúhaný syr typu parmezán
200 g
predom opečený losos (podľa chuti)

postup vo videu vyššie

1.

V hlbokej panvici si roztopíme maslo, na ktorom orestujeme na jemno nakrájaný cesnak (len kým zavonia).

 
2.

Vlejeme smotanu na varenie, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nastrúhanú kôru z citróna.

3.

Všetko spolu premiešame.

4.

Pridáme predom uvarené bezlepkové cestoviny (podľa návodu na obale).

5.

A zároveň vložíme čerstvý baby špenát. Všetko spolu premiešame.

6.

Medzitým vložíme natrhané kúsky mozzarelly, a podľa chuti ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

7.

Posypeme nastrúhaným parmezánom, a ešte chvíľu spolu dusíme, kým nám špenát "zvädne".

8.

Servírujeme. Na vrch cestovín zdobíme predom opečeným lososom natrhaným na malé kúsky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...