VIDEORECEPT: Lahodný losos pripravený metódou sous vide
1
porcia
58
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
filet lososa s kožou
podľa chuti
soľ
podľa chuti
koreninová zmes "lemon pepper"
1
ČL
sezamový olej
2
PL
olivový olej
SOUS VIDE
1
ks
vákový sáčok
1
ks
vákuovačka
1
ks
prístroj sous vide
postup vo videu vyššie
1.
Ako prvé si umyjeme a osušíme filet lososa.
2.
Filet postupne potrieme soľou, koreninovou zmesou "lemon pepper" (alebo použijeme mleté čierne korenie a sušenú citrónovú kôrou) a potrieme sezamovým olejom.
3.
Takto pripravený filet vložíme do vákovacieho sáčka a vákuujeme.
4.
Preložíme do nádoby s vodou vyhriatou na 55 stupňov a varíme metódou sous vide 45 minút.
5.
Následne sáčok otvoríme a filet lososa preložíme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom a restujeme z každej strany 1 minútu.
6.
Servírujeme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.