Pridať recept

Slivkový kompót

ingrediencie

slivky zrelé
1 liter
voda
500 g
kryštálový cukor

postup

Slivky z našej záhrady:))

1.

Slivky umyjeme, rozpolíme a kôstky vyberieme. Ukladáme do čistých pohárov. Zalejeme nálevom, uzatvoríme vyvarenými viečkami a sterilizujeme pri teplote 180°C 20 minút. Po chvíľke poháre vyberieme a otočíme hore dnom. Prikryjeme a pod dekou necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej a chladnej miestnosti.

 
2.

Nálev: z jedného litra vody a 500 g kryštálového cukru uvaríme sirup

3.

Do niektorých pohárov môžeme pridať celú škoricu a 1 lyžicu umu. Sú výborné na koláč, do ryžového nákypu, atď. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.