FOTORECEPT: Sterilizovaná marinovaná cuketa
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
cuketa
4
PL
soľ
200
ml
ocot
2
strúčiky
cesnaku
bazalka
petržlenová vňať
150
ml
slnečnicový olej
postup
2.
Zasypeme soľou. Asi po pol hodine vyžmýkame. Teraz zalejeme octom, zase necháme stáť a vyžmýkame. Tie vyžmýkané vody vylejeme.
3.
Cukety môžeme opláchnuť pod tečúcou vodou a vyžmýkame.
4.
Do veľkej misy nasekáme vňaťku, bazalku, cesnak a zalejeme olejom. Môžeme pridať aj čili. Do zmesi pridáme vyžmýkané cukety a dobre premiešame.
5.
Môžeme jesť. A čo nezjeme, zavaríme. Natlačíme do menších pohárov, nie až hore.
6.
Okraje poutierame, aby neboli mastné, lebo by nemuselo chytiť vičko.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.