Pridať recept

Bazalkové pesto

ingrediencie

150 g
bazalkové lístky
2 strúčiky
cesnaku
50 g
píniové oriešky
3 PL
olej olivový (na mixovanie)
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
citrónová šťava (na konzervovanie)
50 g
strúhaný parmezán
olej olivový (na poliatie povrchu )

postup

Pesto z bazalky pripravíme rýchlo a jednoducho aj doma.

1.

Oriešky a cesnak spolu rozmixujeme, postupne pridáme bazalkové lístky, soľ, korenie, olej a trochu citrónovej šťavy. Mixujeme krátko a nahrubšie, aby bazalka nezhorkla.

 
2.

Nakoniec zamiešame nastrúhaný parmezán a pesto naplníme do menšej sklenenej uzatvárateľnej fľašky. 

3.

Vrch polejeme olejom a ihneď dobre uzavrieme a odložíme do chladu. 

4.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Výborný grécky šalát, VIDEORECEPT
Výborný grécky šalát - jednoduchý recept na grilovačku, hotový ihneď (VIDEORECEPT)
Pripravte si skvelý grécky šalát, ktorý navodí tú pravú atmosféru.
Bazalkové pesto
Máte radi pesto? Teraz si ho môžete pripraviť vo veľkom! Overený TRIK, ako ho udržať dlhšie čerstvé
Aromatickú omáčku rozmixujete rýchlo a jednoducho len z niekoľkých surovín. Ale čo ak ste si zelenej delikatesy...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!