Slivkový lekvár s kardamónom a škoricou
ingrediencie
postup
Celoročné použitie ocenia najmä detičky.
Slivky dobre umyjeme a usušíme utierkami. Musia byť mäkké, odkôstkované.
Šupneme hnedý cukor do hrnca spolu so slivkami len tak na polovicu prepolené.
Zakryjeme a varíme tak cca 30-45 min. Slivky musia byt mäkké. Šupka sa z nich krásne odlepí a behá si kade-tade po hrnci.
Tak a teraz prichádza na rad ponorný mixér. Pozor! Treba to stíšiť trochu, aby to nebolo moc horúce a opatrne to s mixérom podrviť.
Potom šupneme na dochutenie škoricu s kardamónom a povaríme do zhustnutia.
Nalejeme do fliaš. Pre lepší efekt a uvoľnenie chutí dáme aspoň na pol dňa do chladničky.
Tento lekvárik ocenia hlavne detičky, mojej veľmi chutí, nevie sa ho dojesť. Je prírodný, bez želírovacieho cukru a iných chemických doplnkov. Krásne sa rozotiera po chlebíku.
Dobrú chuť :-)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.