Pridať recept

Kôpkové kokosové rezy

ingrediencie

Piškóta:

7 ks
vajce
140 g
jemný kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
2 PL
holandské kakao
1 ČL
prášok do pečiva

Kokosový sneh:

3 ks
vaječný bielok
60 g
práškový cukor
120 g
kokos strúhaný

Plnka:

100 ml
mlieko
200 g
čokoláda na varenie
250 g
maslo

Poleva:

200 g
tmavá čokoládová poleva
biela čokoládová poleva

postup

Výborné rezy s vynikajúcou plnkou a v spojení s kokosom sú vhodné na Veľkú noc:))

1.

Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao.

 
2.

Kokosový sneh: V nádobe vyšľaháme bielky, nie veľmi nahusto, po častiach zašľaháme cukor a strúhaný kokos.

3.

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, malou lyžičkou ukladáme po celom plechy kôpky kokosového snehu a pečieme pri teplote 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Papier by sa mal oddeľovať od plechu, vtedy by mala byť piškóta upečená. Plech rozmer 30x40 cm. Necháme vychladnúť.

4.

Plnka: Do mlieka dáme polámanú čokoládu a za stáleho miešania a zohrievania roztopíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutú čokoládovú zmes a vyšľaháme na hladký krém.

5.

Z piškóty odstránime papier a natrieme pripravenú plnku. Polejeme rozpustenou čokoládou, po stuhnutí ozdobíme bielou polevou a odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Margotkový koláč s kokosom
Vezmite hrnček a pripravte si najobľúbenejší MARGOTKOVÝ KOLÁČ, je jemný a nadýchaný ako obláčik! Celá rodina ho miluje
Všetci ospevujú tento hrnčekový recept. Margotkový koláč a jeho absolútne jednoduchá príprava, ktorú...
Video s receptom: Obľúbené Eskimo v nepečenej verzii
Chuť, ktorá vám pripomenie detstvo: Obľúbené Eskimo v nepečenej verzii
Náš dnešný tip na rýchly koláčik plný kokosového krému. Výborná dobrota, ktorá chutí ako obľúbené Eskimo.
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...