Pridať recept

Svieža mandarínková roláda

ingrediencie

Cesto:

5 ks
vajce
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
1/2 KL
prášok do pečiva
2 PL
voda

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie (33 %)
1 konzerva
mandarínkový kompót (310 g)
1 balíček
Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

Poleva:

200 g
biela poleva

Na potretie piškóty:

marhuľový lekvár

postup

Výborná, svieža, rýchla roláda:))

1.

Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

 
2.

Plnka: Mandarínky precedíme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme smotanu na šľahanie, šťavu z mandaríniek, puding Créme olé a trasieme, kým sa suroviny nespoja do krému. Trvá to veľmi krátko. Trochu krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Do zvyšného krému zašľaháme mandarínky.

3.

Z piškóty odstránime papier, rozvinutú roládu potrieme lekvárom a krémom s mandarínkami a zrolujeme. Povrch potrieme odloženým krémom bez mandaríniek a polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

4.

Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať