Pridať recept

Figový tart s ricottovo-tvarohovým krémom a ďatľovým sirupom

Figový tart s ricottovo-tvarohovým krémom a ďatľovým sirupom
Zdroj: kitchenaid_recepty
10
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
hladká múka (typ 00
70 g
studené maslo
70 g
práškový cukor
1 ks
vajce

Ricottovo- tvarohová

500 g
tučný tvaroh
200 g
čerstvá ricotta
1 trochu
datľový sirup (nie je nevyhnutne potrebný)
1 ks
vanilkový struk
1 ks
citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna)

na dozdobenie

1 balíček
zmes sekaných orechov
100 g
čerstvá figa

postup

Oslávte MDŽ lahodným tartom! Recept pre Vás pripravila Renáta Hecková z blogu kolachella.blogspot.com.

1.

Suché ingrediencie, potrebné na cesto, preosejeme do väčšej misy. Pridáme studené maslo a vytvoríme mrveničku, do ktorej pridáme vajce. Cesto pekne spracujeme na jemnú guľu, najlepšie v mixéri s nástavcom lopatka, aby sa netopilo maslo v rukách.

 
2.

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť aspoň 1 hodinu.

3.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme a vyložíme na dno i okraje tartovej formy a z vrchu prejdeme valčekom na cesto, aby sme sa zbavili cesta, ktoré zbytočne nepotrebujeme . Dno formy poprepichujeme vidličkou a vložíme do chladničky.

4.

Formu vyložíme papierom na pečenie a nasypeme naň fazuľu (hrach, cícer, ryžu, pohánku, .. ). Korpus na tart pečieme 12-15 minút pri 180 stupňoch.

5.

Všetky ingrediencie, vrátane vanilkových zrniečok, vyšľaháme ručne metličkou do hustej konzistencie, ktorou naplníme vychladnutý tart a dáme na niekoľko hodín zachladiť do chladničky.

6.

Tesne pred podávaním, na tart uložíme na tenké plátky nakrájané figy, posypeme na panvici opečenými alebo surovými orieškami podľa chuti a prelejeme dodatočne sirupom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať