Pridať recept

VIDEORECEPT: Zemiakové knedličky

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
rastlinný olej
1 ks
cibuľa
1,5 hrnčeky
šampińóny
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
oregano
1 KL
sušený cesnak
3 ks
väčší zemiak
1 ks
žĺtok
1 hrnček
hladká múka
2 PL
krupica
1 PL
strúhaný parmezán
1 hrsť
nasekaná petržlenová vňať

postup vo videu vyššie

Vynikajúce bezmäsité jedlo inšpirované receptami starých mám.

1.

Na panvici rozohrejeme olej.

 
2.

Pridáme naseknú cibuľku, nakrájané šampiňóny a koreniny. Všetko spolu restujeme do mäkka.

3.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka.

4.

Mäkké zemiaky spojíme s žĺtkom a popučíme na kašu.

5.

Pridáme múku a krupicu a vymiešame tuhú zmes na knedličky.

6.

S lyžicou oddeľujeme kúsky cesta a v dlaniach tvarujeme malé guľôčky.

7.

Tie vložíme do vriacej vody a povaríme zhruba 5 minút.

8.

Nakoniec horúce knedličky premiešame s opraženými hubami, pridáme parmezán, petržlenovú vňať a môžeme servírovať.   

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.