FOTORECEPT: Langoše
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka extra špeciál
250
ml
kyslá smotana
3
dl
mlieko
1
kocka
čerstvé droždie
2
ks
vajce
2
ČL
soľ
mletá rasca
1
ČL
cukor
postup
Toto cesto mám rada, langoše sú ozaj chutné, nadýchané. Cesto vydrží v chladničke niekoľko dní, ževraj až týždeň.
1.
V 1dl vlažného mlieka a cukru si rozdrobíme kvasnice a necháme nabobtnať kvások, trvá to cca 10minút.
2.
Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mixérom s hnetacími hákmi cesto.
3.
Z cesta si oddeľujeme malé bochníčky, z ktorých tvarujeme na pomúčenej doske langoše.
4.
V dostatočnom množstve oleja (langoše plávajú) smažíme langoše z oboch strán.
5.
Langoše podľa chuti potierame cesnakovou vodou. Teplá voda, trošicku oleja a 2-4 strúčiky cesnaku
6.
Na vrch podľa chuti dáme kečup, smotanu, tatársku omáčku, nastrúhaný syr...
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.