Pridať recept

FOTORECEPT: Štafetky

18
porcií
48
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
vaječný bielok
100 g
kryštálový cukor
45 g
mleté vlašské orechy
40 g
hladká múka

Krém

20 g
hladká múka
20 g
maslo
1 ČL
káva instantná (prášok)
100 ml
mlieko
75 g
práškový cukor
125 g
maslo
1 PL
rum

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
30 g
Cera

postup

Fantastické využitie bielkov.

1.

160 g bielkov boli u mňa 4 bielky. Záleží od veľkosti vajec. Radšej si treba odvážiť. Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka orechy a múku. Rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, trochu posypeme práškovým cukrom.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
 
2.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C maximálne 8 minút. Nie dlhšie, cesto by sa nedalo stočiť, lámalo by sa. Ja som mala zadnú časť už trochu vysušenú, to som odrezala. Tam bolo cesto asi tenšie.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
3.

Stiahneme papier - ide to veľmi dobre. Cesto sa zdá zdola lepkavé, ale to je v poriadku, ešte je teplé. Otočíme ho tak, ako sa pieklo a necháme vychladnúť.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
4.

Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Cesto rozrežeme na 3 pláty, natrieme krémom

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
5.

a zvinieme. Dáme stuhnúť do chladničky.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
6.

Nakrájame na 5 cm kúsky a namáčame konce v čokoláde. Tú si pripravíme rozpustením čokolády a Cery nad parou.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
7.

Vyšlo mi 18 kúskov.

Štafetky
Štafetky
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať