VIDEORECEPT: Turecký doner kebab
ingrediencie
Na placky
Na dochutenie mäsa
Dresing
postup vo videu vyššie
Chutné pečené mäsko v domácej placke s chrumkavou zeleninou.
Mäsko marinujeme v mlieku, do ktorého pridáme bobkové listy, soľ, čierne korenie a ocot. Uložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Cesto na placky si pripravíme zmiešaním roztopeného masla, vody, múky a soli. Cesto necháme v miske hodinu odležať.
Mäso pred pečením zmiešame s cibuľou, cesnakom, zvyšnými koreninami, soľou preložíme ho do vrecúška na pečenie.
Mäsko potom pečieme veľmi pomaly pri teplote 160°C asi tri hodiny.
Pripravíme si dresing z majonézy, jogurtu, cesnaku, tahini, soli a čierneho korenia.
Cesto rozdelíme na menšie časti, rozvaľkáme a pečieme na suchej panvici do chrumkava.
Pečené mäso nakrájame na tenké rezančeky a ešte opečieme na panvici.
Placku naplníme kúskami jahňaciny, dresingom, paradajkami a cibuľou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.