FOTORECEPT: Pórová polievka zahustená zemiakom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
veľký pór
2
ks
väčší zemiak
2
dl
mlieko
ks
voda
1
ČL
soľ
ks
olej
postup
1.
Veľký pór nakrájame na tenké kolieska. (Na foto ich je viac, lebo sme mali malé tenké z našej záhradky).
2.
Na oleji pór trochu osmahneme, zalejeme vriacou vodou z rýchlovarenej kanvice a dusíme.
3.
Očistíme veľký zemiak - dva, nakrájame na drobno a pridáme do hrnca. Prilejeme ďalšiu vriacu vodu a varíme domäkka, cca 20min.
5.
Rozriedime mliekom, prípadne pridáme ešte vodu.
6.
Tekutinu dolievame do požadovanej hustoty, my máme radi husté, krémové, chuťovo výrazné. Dosolíme
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.