Pridať recept

Sladký kváskový chlieb so škoricou a hrozienkami

Sladký kváskový chlieb so škoricou a hrozienkami
Zdroj: kitchenaid_recepty
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
špaldová múka
100 ml
voda
1 PL
ražný alebo špaldový kvások
350 g
hladká (špaldová) múka
150 g
celozrnná špaldová múka
300 ml
plnotučného mlieka
1/2 ČL
soľ
3 PL
cukor

Náplň:

1 hrsť
menšie hrozienka
6 PL
javorový sirup
2 PL
škorica mletá

postup

Recept pripravila Blogerka roka 2015 v Gastronómii Ela z blogu „Zo srdca do hrnca“. Ďalšie recepty nájdete na blog.kitchenaid.cz

1.

Špaldový kvások získame zmiešaním 150 g bielej špaldovej múky so 100 ml vody a 1 PL ražného alebo špaldového kvásku. Necháme aktivovať 6 - 9 hodín.

 
2.

Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto vložíme do formy a necháme vykysnúť ešte aspoň 3 - 4 hodiny podľa izbovej teploty. Rúru zapneme na 240 stupňov a na dno položíme prázdny plech, ktorý necháme dobre zohriať.

3.

Do prázdneho plechu pred pečením vlejeme 1 - 2 dcl vody. Formu s chlebom vložíme do strednej časti rúry.

4.

Pečieme pri 240 stupňoch prvých 10 minút, potom znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 30 minút. Ak kôrka zhora tmavne, v priebehu pečenia ju môžeme prikryť alobalom.

5.

Upečený chlieb necháme 5 minút postáť vo forme, potom vyložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Výborným tipom je kombinácia chlebíka spolu s orechovým maslom a džemom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...