Karfiol s cestovinami à la falošný "paprikáš"
ingrediencie
Omáčka
Zátrepka
postup
Máte radi karfiol? Omrzel Vás už klasický kurací paprikáš? Tak skúste zeleninovú verziu. Recept je rovnako ľahký a chutný.
Karfiol umyjeme, očistíme a natrháme na menšie ružičky. Vodu osolíme a karfiol uvaríme do mäkka(nemusí byť úplne, pretože pri dusení ešte zmäkne). Medzitým nakrájame cibuľu na drobno a slepačí bujón rozpustíme v horúcej vode.
Keď je karfiol uvarený, na väčšej alebo wok-ovej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a speníme ju do sklovita. Dávajte pozor, aby sa nespálila.
Karfiol pridáme k cibuli a zalejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón. Trochu osolíme, pridáme štipku mletého čierneho korenia a mletú sladkú papriku. Papriky dávam od oka, cca čajovú lyžičku. Všetko spolu premiešame a necháme dusiť 10-15 minút na strednom ohni. Občas panvicu poodokryjemem premiešame a pridáme vodu, ak sa veľmi odparila.
Počas dusenia uvaríme cestoviny. Ja používam kolienka alebo mašličky, ale výber záleží na Vás. Taktiež si pripravíme zátrepku. !!!POZOR!!! Ak použijete väčší karfiol, je dosť možné, že omáčka bude dosť hustá a tak zátrepku možno ani nebude potrebovať. !!! Hladkú múku s teplou vodou alebo šťavou z omáčky vymiešame do hladka. Keď je všetko podusené, pridáme do omáčky kyslú smotanu, premiešame a necháme chvíľu povariť. Nakoniec už len pridáme zátrepku, aby omáčka zhustla a naposledy povaríme.
Cestoviny naservírujeme najlepšie do hlbokého taniera alebo do misky a na vrch navrstvíme omáčku. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.