Pridať recept

VIDEORECEPT: Hráškový krém

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 ks
cibuľa
2 plátky
maslo
30 g
pór biela časť
2 vetvičky
čerstvý tymián
350 g
mrazený hrášok
ks
soľ
ks
čierne korenie
ks
cukor
500 ml
kurací vývar
100 ml
33% smotana

postup vo videu vyššie

Vynikajúci krém, ktorý svojou farbou dokonale privolá jar :)

1.

Na masle si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku spolu s pórom asi 3 minútky.

 
2.

Pridáme čerstvý tymián a mrazený hrášok, premiešame.

3.

Podľa chuti osolíme, okoreníme a ocukríme.

4.

Podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol hrášok zakrytý.

5.

Privedieme k varu a varíme asi 8 minút, aby si hrášok zachoval krásnu zelenú farbu.

6.

Následne pridáme smotanu a premiešame.

7.

Zmes rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom na hladký krém.

8.

Hráškový krém ešte prepasírujeme cez sitko, aby sme získali naozaj najjemnejší krém.

9.

Servírujeme ihneď.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...