Pridať recept

Guľky v kyslej kapuste

4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hovädzie a bravčové mleté mäso
150 g
uvarená ryža
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
1000 g
kyslá kapusta
2 PL
mletá červená paprika
trochu
cukor
ks
múka na zahustenie
ks
ocot ak je potreba
1 PL
olej
ks
kysla smotana 16ˇ% -pochúťková
1 ks
vajíčko
1 ks
cibuľa
ks
rasca mletá

postup

Rýchla večera.

1.

Mäso, vajíčko, ryžu, soľ a čierne korenie dobre vymiešame. Potom na panvičke opekáme guľky velkosti ako vajce.

 
2.

Opečené vyberieme do pekáča aj s tukom.

3.

Na oleji porestujeme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, červenú mletú papriku, mletú rascu, soľ ak treba, trochu cukru a ocot ak treba, podlejem troškou vody a podusím do polomäkka.

4.

Potom poukladáme kapustu na guľky a dáme ich do rúry tak na 30 minút piecť. Potom zase vyberieme guľky von z kapusty, zaprášime trošku múkou a povaríme. Ak je málo šťavy, prilejeme trošku vody. Hotové naservírujeme a podávame s kyslou smotankou a kúskom chleba. Môžeme servírovať aj so zemiakmi. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miremio
1.10.2019 12:57 | |
+4 -0
Celkom sa mi to pozdáva, len sa mi nevidí, že treba dať kapustu na guľky. Nebolo by to vhodnejšie dať guľky na kapustu???
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!