Jahodový džem s vanilkou
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
zrelé jahody
500
g
kryštálový cukor
1
ks
Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
postup
Jahodový džem je vynikajúci!
1.
Umyté jahody rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérom, môžu zostať aj väčšie kúsky. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 polievkovými lyžicami kryštálového cukru. Povaríme 1 minútu za stáleho miešania.
2.
Pridáme zvyšný cukor a spolu povaríme 5-10 minút. Prípadnú penu odoberieme. Urobíme želírovaciu skúšku. Ak je džem riedky pridáme 1 lyžičku kyseliny citrónovej. Lievame do čistých nahriatych pohárov. Uzatvoríme viečkom a otočíme hore dnom na 5 minút. Potom otočíme viečkom nahor a odložíme pod deku do vychladnutia. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.