Pridať recept

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou
Zdroj: Electrolux
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenská sviečkovica (2x200 g)
80 g
parmská šunka
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
200 g
brokolica
50 g
maslo
podľa chuti
rastlinný olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Zemiaky pripravené vo vlhkej pare chutia inak ako tie klasické. Pripravte si lahodnú sviečkovicu podľa Antonína Bradáča.

 

Sezónne suroviny: Áno

Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Teplovzdušné pečenie (mäso)
Doplnenie vody do nádržky: Áno / Nie
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C / 170 °C

Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech
Teplotná sonda: 65 °C

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do dierovanej nádoby. Osolíme, premiešame a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.

 
2.

Brokolicu rozoberieme na jednotlivé ružičky, vložíme do dierovanej nádoby a na posledných 15 minút varímev rúre spolu so zemiakmi.

3.

Mäso dôkladne odblaníme a očistíme, okorenímea zabalíme do parmskej šunky. Šunka je slaná, preto nemusíme mäso soliť. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a panenskú sviečkovicu sprudka zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme na plech, do stredu jedného kusa zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

4.

Medzitým nakrájame cibuľu a dozlatista ju orestujeme na masle. Do panvice pridáme uvarené zemiaky, krátko ich opečieme, odstavíme a rozpučíme. Podľa chuti dosolíme.

5.

Upečenú panenskú sviečkovicu necháme odležať a potom nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakmi a brokolicou.

6.

Na záver ostáva už len popriať dobrú chuť.

Objavte ďalšie recepty. 

 

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
David a Victoria Beckhamovci, 4. 7. 2018, Originál foto Instagram
Disciplinovaná Victoria Beckham jedáva 25 rokov stále to isté, hreší však alkoholom
Už roky sa nemení. Bývalá hviezda dievčenskej skupiny Spice Girls, dnes módna návrhárka Victoria Beckham, si...
Výborný grécky šalát, VIDEORECEPT
Výborný grécky šalát - jednoduchý recept na grilovačku, hotový ihneď (VIDEORECEPT)
Pripravte si skvelý grécky šalát, ktorý navodí tú pravú atmosféru.
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...