Pridať recept

VIDEORECEPT: Deluxe fish pie (koláč z ryby)

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olej
1 ks
biela cibuľa
100 g
maslo
2 ks
pór
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
kukuričná múka
400 ml
33% smotana
1 kg
tilapia ryba
400 g
čerstvý baby špenát
500 g
mrazený hrášok
200 g
syr čedar
200 g
brokolica
5 ks
zemiak
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
olivový olej

postup vo videu vyššie

Tradičný anglický koláč, na ktorom si pochutná celá rodina, vrátané najmenších.

1.

Vo veľkej panvici si rozpálime olej, do ktorého pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a restujeme.

 
2.

Medzitým pridávame plátky masla, ktoré sa pekne rozpustia.

3.

Pridáme na kolečka nakrájaný pór a všetko spolu restujeme, kým nie je mäkký.

4.

Pridáme pretlačený cesnak cez pučítko a premiešame, restujeme minútku.

5.

Poprášime kukuričnou múkou a zmes premiešame.

6.

Postupne prilievame smotanu izbovej teploty, aby nám vznikla hustá zmes.

7.

Pridáme na väčšie kúsky nakrájanú rybu a opäť premiešame.

8.

Následne pridáme baby špenát, mrazený hrášok a ružičky brokolice (tie si predom tri minútky varíme vo vode a ihneď scedíme a prelejeme studenou vodou, aby si zachovala krásnu zelenú farbu).

9.

Celú zmes spolu opäť premiešame a chvíľku varíme.

10.

Pridáme nastrúhaný syr čedar a miešame, kým sa nerozpustí.

11.

Preložíme takto pripravenú zmes do zapekacej misy.

12.

Naukladáme na zmes na tenké kolieska nakrájané zemiaky.

13.

Osolíme, okoreníme a zakvapkáme olejom.

14.

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 50 minút, alebo kým nie sú zemiaky hotové.

15.

Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, aby sa spojili chute a lepšie sa koláčik krájal.

16.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať