FOTORECEPT: Šalát z čerstvých špenátových listov
3
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
čerstvých špenátových listov
1
strúčik
cesnaku
ks
parmezán
ks
smotana na varenie alebo šľahačková
ks
soľ, čierne korenie
postup
Skvelý šalát, taký iný :-)) a hlave neskutočne rýchly...
1.
Pripravíme si všetky suroviny - buď máme balenie špenátových listov z obchodu - alebo cca 80-100 g špenátu napríklad z vlastnej záhradky
2.
Recept je veľmi jednoduchý. Špenátové listy očistíme, premyjeme a vysušíme (odstredivka na šalát je skvelý pomocník – odporúčam si zadovážiť, ak robievate často šaláty)
3.
V mise špenát osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (do tohto šalátu ho nepučím, aby nebol veľmi výrazný). Pridáme nastrúhaný parmezán a zalejeme smotanou – primerane :-) - aby nebol suchý ale ani veľmi „mokrý“. Premiešame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
opal8
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.