Škoricové srdiečka
20
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
plnotučné mlieko
100
g
HERA maslová
1
ks
vajce
500
g
hladká múka
1/2
ČL
kardamón
50
g
trstinový cukor
20
g
droždie
1
štipka
soľ
Náplň
60
g
trstinový cukor
60
g
HERA maslová
2
ČL
škorica mletá
postup
Pripravte si sladké valentínske raňajky.
1.
Pripravte si kvások. Mlieko zohrejte tak, aby bolo vlažné. Pridajte do neho lyžicu cukru, premiešajte a rozdrobte do neho tiež droždie. Nechajte pár minút na teplom mieste. Keď sa na povrchu urobia bubliny, kvások je pripravený.
2.
Do múky primiešajte cukor, kardamón a štipku soli. Prilejte rozpustenú Heru a vyklepnite vajcia. Pridajte kvások a vypracujte mäkké cesto.
3.
Cesto nechajte v miske kysnúť, prikryte utierkou alebo potravinárskou fóliou. Bude to trvať hodinu. Cesto za tú dobu zdvojnásobí svoj objem.
4.
Medzitým si pripravte škoricovú náplň. Heru rozpustite, vmiešajte do nej cukor a škoricu.
6.
Rozvaľkajte polovicu cesta do tvaru obdĺžnika, ktorý ma dlhšiu stranu širokú 25 cm. Potrite polovicou škoricovej náplne. Z cesta krájajte pruhy široké 2 cm, dlhé 25 cm. Každý pruh začnite z oboch strán k sebe rolovať. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujte špičku, aby cesto malo podobu srdiečka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.