Žemle na hamburger
6
porcií
145
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
680
g
hladká múka špeciál
40
g
čerstvé droždie
200
ml
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
1
KL
soľ
200
ml
teplá voda
2
PL
maslo
1
ks
vajíčko na potretie
postup
1.
Do mlieka pridáme droždie a cukor. Chvíľu počkáme kým nakysne. Do misky dáme všetky zvyšné suroviny a pridáme vykysnuté droždie. Všetko spolu dobre premiešame a necháme kysnúť približne hodinu.
2.
Po vykysnutí cesto dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na 6 menších buchtičiek. Dobre spracujeme a vytvarujeme žemličky. Zakryjeme a čakáme ďalších 40 minút kým nepodkysnú.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
1bluemoon1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.