Tuniakovo cícerové placky
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1
ks
vajce
3
PL
cícerová múka
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
bylinky (bazalka, rozmarín...)
ks
voda
ks
kokosový olej
postup
Zdravé a chuťovo vynikajúce tuniakové placky.
1.
Tuniaka zbavíme poriadne nálevu, tak aby ostala len suchá drť.
2.
Dáme ho do misky, pridáme 1 vajíčko, cícerovú múku (ja si múku vyrábam rozomletím sušeného cíceru), podľa chuti soľ, čierne korenie a bylinky.
3.
Vznikne tuhé cesto, ktoré zriedime troškou vody, nie ale veľa!!
Tak, aby malo cesto konzistenciu vhodnú na tvarovanie placiek.
4.
Malé placky tvarujeme na rozohriatu, kokosovým olejom potretú panvicu a opekáme z každej strany do chrumkava.
Z tejto dávky vyjde asi 8ks placiek.
5.
Ak nemáte cícerovu múku alebo sušený cícer, z ktorého by ste si múku vyrobili, môžete použiť aj pohánkovú alebo inú celozrnnú múku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ZDE1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.