Pridať recept

FOTORECEPT: Hrášok na cibuľke

ingrediencie

1 šálka
hrach
1 ks
väčšia červená cibuľa
1 ks
malá mrkva
ks
soľ
1 podľa chuti
feferónka
1 ČL
vegeta
ks
kurkumy
1 ks
paradajka
ks
na zahustenie:
ks
voda s hrašku
1 ČL
Gustin jemný kukuričný škrob Dr.Oetker

postup

1.
Asi do 1/2 litra vody dáme variť mrkvičku.Vodu troška osolíme.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
 
2.
Ked mrkvička trocha zmäkne pridáme hrach.Hrach môže byť mrazený(to je môj prípad),alebo z konzervy.Ked používame mrazený hrach,vždy ho pridávajme do vriacej vody,vtedy si zachová peknú farbu.Hrach trocha povaríme,nemusí byť mäkký.Potom ho scedíme .Vodu si dáme bokom,na zahustenie.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
3.
Na troche oleja si opražíme na drobno pokrájanu cibuľku a malú feferonku.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
4.
Potom peridáme scedený hrach,pridáme vegetu,troška kurkumy a na kocky nakrájanu paradajku.Pridáme nakrájané paradajky a panvicu zakryjeme. Dusíme, kým sa paradajky nerozpadávajú, asi 5-8 minút. Treba občas premiešať.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
5.
Nakoniec pridáme vývar z hrachu, v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Necháme pod pokrievkou aspoň 10 minút odležať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...