Trasená torta s jahodami
16
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajcia
7
PL
jemný kryštálový cukor
7
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
1/2
balíček
prášok do pečiva
Plnka:
400
ml
smotana na šľahanie (33 %)
400
ml
pochúťková kyslá smotana
2
balíčky
Créme Olé puding bez varenia s čokoláda Dr.Oetker
ks
práškový cukor
ks
kakao
Na povrch:
1
balíček
Šľahačková prášková smotana dr.Oetker
ks
tmavé zdobenie Dr Oetker
ks
jahody čerstvé
postup
Tortička je výborná, rýchla príprava, vhodná na nedeľu alebo na slávnostné príležitosti.
1.
Korpus:
bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme, priemer 24 cm pri teplote 180°C 20-25 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka:
do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne. Trvá to cca 3 minúty. Môžeme pridať podľa chuti aj kakao a práškový cukor.
3.
Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.