Kuracie Krídelká
4
porcie
176
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie krídelka
2
PL
worchesterská omáčka
1
PL
horčica
2
PL
kečup Hellmann's
4
ks
ćesnaku
4
PL
grilovacej omáčky Hellmann's Samba na servírovanie
1
podľa chuti
šťava z citróna
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
postup
Pre všetkých fajnšmekrov
1.
Krídelká osolíme, okoreníme a premiešame s marinádou pripravenou z worcesterskej omáčky, kečupu Hellmann's, horčice, citrónovej šťavy a roztlačeného cesnaku. Necháme cca 1 hodinu pri izbovej teplote marinovať.
2.
Potom dáme na pekáč, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 ° C cca 40 minút (domäkka).
3.
Upečené krídelká môžeme buď nechať vychladnúť, alebo ihneď grilovať dozlata na rozpálenom grile. Počas grilovania potierame výpekom z pekáča.
4.
Podávame s grilovacou omáčkou Hellmann's SAMBA, opečeným pečivom a zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.