Španielske rezance
stredná
náročnosť
ingrediencie
ks
mäso
1
ks
cibuľka
2
slanina
2
PL
plnotučná horčica
3
ks
uvarené vajce natvrdo
2
ks
kyslé sterilizované uhorky
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
postup
Španielske rezance su u nás veľmi obľúbeným jedlom hlavne pre nedeľu. Sú to vlastne španielske vtáčiky v takejto forme.
1.
Cibuľku opražíme na masti spolu so slaninkou a pridáme na rezance nakrájané mäso. Ja robím z diviny, ale môže byť hovädzie aj bravčové.
2.
Okorenime peprom a červenou paprikou,podlejeme vriacou vodou. Dusíme takmer do mäkka.
3.
Na drobno pokrájane uhorky pridáme k mäsu a po chvíľke keď sme si už sté,že mäso je úplne hotové,tak aj nakrájane vajíčka. Premiešame a zahustíme horčicou.
4.
Podávame s ryžou. Kto chce pridá aj šunku na pásiky pokrájanú no ja som ju v tomto prípade nedávala.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.