Pridať recept

Langoše zo zemiakového cesta

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
čerstvé droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 PL
kryštálový cukor

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
uvarené zemiaky
150 ml
vlažná voda
trochu
soľ

Ostatné:

ks
olej na vyprážanie
podľa chuti
cesnak, kečup, tatárska omáčka a strúhaný syr

postup

1.

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme k nej nastrúhané zemiaky, vodu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

 
2.

Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké bochníčky, malo by ich byť cca 12. Prikryjeme ich utierkou a necháme opäť 15 minút kysnúť.

3.

Bochníčky rozťahujeme rukou od stredu ku okrajom prstami, ktoré sme si namočili v oleji. Langoše vyprážame v horúcom oleji do zlatista.

4.

Môžeme ich potrieť prelisovaným cesnakom, kečupom, tatárskou omáčkou a posypať syrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše, VIDEORECEPT
Ako obláčik! Vždy perfektné domáce langoše, chrumkavé a mäkké ako vatička, aj bez čakania (recepty na najlepšie langoše)
Krásne mäkké a zároveň chrumkavé. Reč je o milovaných langošoch. Pripravte si ich spolu s nami v tradičných...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...