Pridať recept

Dokonalý hamburger

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
žemľa na hamburger
300 g
hovädzie mäso
100 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, čili korenie
1 PL
worčestrová omáčka

Omáčka:

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
400 g
lúpané paradajky
85 g
trstinový cukor
2 PL
worčestrová omáčka
2 PL
jablčný ocot

Ostatné:

4 lístky
šalát
1 ks
červená cibuľa
1 ks
kyslá uhorka
2 ks
feferónky
4
slanina
1 ks
paradajka

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dochutíme ho soľou, korením, worčestrovou omáčkou a čili. Túto zmes vložíme na chvíľu do chladničky. Potom z nej tvarujeme guľky, ktoré sploštíme a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
 
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a trošku čili. Po chvíli pridáme paradajky, cukor, ocot a worčestrovú omáčku. Omáčku necháme na miernom ohni variť asi 30 minút, potom ju rozmixujeme, dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Z tejto omáčky nám určite niečo ostane, stačí ju odložiť do chladničky a do týždňa spotrebovať.
3.
Žemle na hamburger si môžeme pripraviť podľa niektorého z receptov na stránke alebo kúpiť v obchode. Rozkrojíme ich a zvnútra opečieme na suchej panvici alebo grile. Zvnútra ich potrieme pripravenou omáčkou a začneme vrstviť.
4.
Najskôr šalát, plátok cibule, paradajky, slaniny, uhorky, feferónky, mäso a vrch prikryjeme druhou časťou žemle. Hurá, máme hotovo!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Americke jedlo kuchyna
Americká kuchyňa: Zmes všetkých!
Tradičná americká kuchyňa bola vo svojej prvej etape vývoja formovaná indiánskou kuchyňou. Prví prisťahovalci...
Hamburgery
Chystáte sa grilovať? Fantastické nápady na prípravu chutných hamburgerov
Vymyslite si letnú grilovačku v hamburgerovom štýle. Veľkou výhodou je, že ich môžete pripraviť na rôzne...
Hamburger
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnatý hamburger! Geniálny ''trik 77'' a recepty na tie najlepšie hamburgery
Mäsová fašírka na hamburger by mala byť dobre ochutená, nie príliš hrubá, ale ani príliš tenká. Vďaka...
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!