Pridať recept

Calzone so špenátom a vajíčkom

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
cesto na pizzu
400 g
čerstvý špenát
250 g
ricotta
250 g
mozzarella
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

postup

1.
Špenát iba trošku podusíme na panvici. Dochutíme ho soľou, korením a necháme mierne vychladnúť. Špenát potom premiešame s ricottou a opäť dochutíme.
 
2.
Rúru si vyhrejeme na 250°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto na pizzu rozdelíme na 4 rovnaké diely a tie roztiahneme prstami do kruhu alebo si trošku pomôžeme valčekom.
3.
Na polovicu cesta nanesieme syrovo-špenátovú zmes a do stredu urobíme jamku. Dookola uložíme kúsky mozzarelly a do stredu rozbijeme vajíčko. Zľahka ho dochutíme soľou a korením.
4.
Cesto ohneme, dobre uzavrieme a potrieme olivovým olejom. Hotové Calzone uložíme na plech, vložíme do rúry a pečieme cca 15-20 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.