Marcipánový tart s broskyňami
8
porcií
87
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
70
g
práškový cukor
150
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
citrónová kôra
20
g
mleté mandle
1
štipka
soľ
Plnka:
250
g
mäkký tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
120
g
marcipán
50
g
broskyňový džem
70
g
práškový cukor
100
g
maslo
Ostatné:
1
konzerva
broskyne
1
balíček
želatína v prášku
trochu
voda
postup
1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku, mandle, práškový cukor, na kocky nakrájané maslo, citrónovú kôru a štipku soli. Rýchlo vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Cesto rozvaľkáme na okrúhly plát, ktorým vyložíme okrúhlu formu. Poprepichujeme ho vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a vysypeme fazuľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Potom dáme dole fazuľu aj papier a pečieme ešte 12 minút.
3.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a maslom. Želatínu pripravíme zo šťavy z kompótu, ktorú podľa potreba dolejeme vodou.
4.
Vychladnuté cesto potrieme tvarohovou plnkou, prikryjeme ju plátom rozvaľkaného marcipánu a potrieme džemom. Na vrch uložíme broskyne, ktoré zalejeme želatínou.
5.
Koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.