Baklažán plnený syrom a olivami
2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
1
PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
KL
citrónová šťava
1
balíček
syr Feta
1
hrsť
čierne olivy
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Baklažán umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly. Urobíme doňho zárezy, ale dávame pozor, aby sme neprerezali aj šupku. Dochutíme ho soľou a otočíme ho na papierovú utierku rezmi dolu.
2.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Baklažán potrieme olejom a vložíme na 15 minút do rúry. Potom ho posypeme Fetou, olivami a vložíme ešte na 10 minút zapiecť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.