Panna cotta s kardamónom a broskyňou
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
syr Mascarpone
400
ml
smotana na šľahanie
3
PL
práškový cukor
1
KL
práškový kardamón
5
želatína
1
konzerva
broskyňový kompót
postup
1.
Krémový syr vymiešame s práškovým cukrom. Tri plátky želatíny namočíme do studenej vody na 5 minút. Smotanu zohrejeme, ale nevaríme, ochutíme kardamónom a cukrom. Vmiešame do nej vyžmýkanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Potom smotanu zmiešame s krémovým syrom a zmesou naplníme poháre. Panna cottu vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
2.
Broskyne scedíme a pokrájame ich na malé kocky. Šťavu scedíme a dolejeme do 300 ml vodou. Zohrejeme ju, odstavíme a vmiešame vyžmýkanú zvyšnú želatínu, ktorú sme na 5 minút namočili do studenej vody. Pridáme nakrájané broskyne a túto zmes vylejeme na panna cottu.
3.
Dezert opäť vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.