Torta - Podkova pre Lenku
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Biele cesto
4
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
100
g
hrubá múka
trochu
prášok do pečiva
Hnedé cesto
4
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
100
g
hrubá múka
trochu
prášok do pečiva
2
PL
kakao
Plnka
370
g
Hera
60
g
Zlatý klas
6
dl
mlieko
1
balíček
vanilka
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
banán
mandarinkový kompót
jahodový kompót
Dozdobenie
čokoládová poleva
cukrové perličky
postup
1.
Biele cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Zľahka po jednom primiešavame žĺtky. Napokon vmiešame múku s práškom do pečiva. Formu v tvare podkovy si vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a pečieme, kým zozlatne pri 170°C, priebežne kontrolujeme. Po vychladnutí si korpus rozkrojíme pozdĺž na polovicu.
2.
Hnedé cesto: Postupujeme rovnako ako pri bielom ceste, len pridáme 2 PL kakaa. Upečieme a tiež rozkrojíme na polovicu. Vzniknú nám 2 kusy bieleho a 2 kusy kakaového korpusu. Každý si pokvapkáme šťavou z jahodového kompótu.
3.
Začneme plniť. Na spodok položíme kakaové cesto, pokvapkané šťavou a potrieme ho vanilkovou náplňou, na ktorú naukladáme nakrájané ovocie. Ovocie do plnky trochu pozatláčame. Ďalšiu vrstvu tvorí biele cesto, pokvapkané šťavou, potreté plnkou a navrstvené ovocie. Takto striedavo naplníme všetky pláty. Plnkou potrieme povrch aj boky torty. Časť plnky si odložíme na zdobenie. Podkovu polejeme čokoládovou polevou, dozdobíme ružičkami z krému a cukrovými perličkami.
4.
Plnka: Z mlieka, vanilky, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Počas chladnutia premiešavame, aby sa nevytvorili hrudky. Heru si vyšľaháme do peny, spojíme s pudingom a podľa potreby ešte dosladíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.