Pridať recept

Zapekaná zelená fazuľka

dobruchut

ingrediencie

250 g
zelená fazuľka
5 ks
zemiaky
2 ks
cibuľa
2 PL
rastlinný tuk
3 ks
uvarené vajce
3 PL
kečup
3 ks
paradajka
150 g
syr tvrdý
200 ml
kyslá pochúťková smotana
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ

postup

1.
Pokrájanú cibuľu speníme na tuku. V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Fazuľové struky umyjeme, pokrájame a uvaríme v slanej vode.
 
2.
Na dno ohňovzdornej misy dáme cibuľu, na ňu poukladáme zemiaky (všetky) a osolíme ich, potom fazuľku, kečup, na kolieska pokrájané vajcia a paradajky. Opäť posolíme, posypeme strúhaným syrom a nakoniec zalejeme vajíčkami rozhabarkovanými v smotane. Dáme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kečup
Kečup – obľúbený produkt pripravený z paradajok
Kečup tak ako ho poznáme dnes vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v Ázii. Už Číňania pred 350 rokmi...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Zelená fazuľka
Všetko o zelenej fazuľke: Ako ju pestovať, nakupovať a čo z nej pripraviť
Zelené fazuľky sú nevyhnutnou súčasťou mnohých záhrad a kuchýň. Pestovali ich už naši pra-pra-starí...
Zelená fazuľka
Je potrebné zelenú fazuľku pred varením umyť? Toto by mal vedieť každý!
Sezóna zelenej fazuľky je v plnom prúde a mali by ste ju využiť. Táto zelenina je veľmi zdravá,...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...