Orechové štangličky
30
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
40
g
práškový cukor
200
g
palmarín
100
g
mleté vlašské orechy
2
ks
žĺtok
Poleva
2
ks
vaječný bielok
200
g
práškový cukor
1
KL
citrónová šťava
postup
1.
Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, palmarín, orechy, žĺtky a vypracujeme na hladké cesto. Rozgúľame na hrúbku asi 4 mm, potrieme bielkovou polevou, pokrájame na štangličky a upečieme na papieri.
2.
Poleva: Bielky vymiešame s preosiatym cukrom, citrónovou šťavou dobre nahusto.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.