Slepačia polievka "Ujházy"
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
sliepka
300
g
polievková zelenina
1
ks
karfiol
50
g
hríby
100
g
zelený hrášok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1
ks
cibuľa
150
g
tenké rezance
postup
1.
Sliepku starostlivo očistíme a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme celú cibuľu, zalejeme väčším množstvom vody a postavíme na oheň. Keď sliepka takmer zmäkla, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, na ružičky rozobratý karfiol, hríby a hrášok. Osolíme, okoreníme a varíme pomalým varom dovtedy, kým mäso úplne nezmäkne.
2.
Hotovú polievku necháme niekoľko minút oddychovať a potom ju precedíme. Z polievky odoberieme asi pol litra a vyvaríme v nej cestoviny. Zeleninu a vykostené mäso vložíme do polievkovej misy, pridáme cestovinu a polievku. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.