Baraninový tokáň na rozmaríne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
PL
olej
800
g
baranie stehno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
stonka
rozmarín
100
ml
suché červené víno
postup
Baraninu nakrájame na pásiky a cibuľu nasekáme. V panvici zohrejeme olej a speníme cibuľu. Pridáme mäso, cesnak, posypeme soľou a niekoľko minút všetko spolu pražíme. Potom prilejeme víno, okoreníme mletým čiernym korením a rozmarínom, dusíme domäkka. Keď mäso zmäkne, vytvorí sa mu chutná šťava. Ako prílohu môžme ponúknuť praženú cibuľu alebo kukuričnú kašu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.