Pridať recept

Kakaová roláda

ingrediencie

Cesto

5 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
1,5 ks
sóda bikarbóna
6 ks
vajce

Krém

250 g
palmarín
1 ks
vajce
3 PL
kakao
6 PL
práškový cukor
3 PL
múka polohrubá
2 dl
mlieko
1 ks
1 vaječný žĺtok

postup

Krem : múku,mlieko, zltky uvarime ako puding a dame vychladnut. Do palmarinu pridame cukor, vanilku a toto vsetko zmiesame spolu,rozdelime na dva polovicu do jednej polovice dame kakao. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme najskôr bledou plnkou a potom tmavou (z kakaovej si trochu necháme na potretie vrchu rolády), zrolujeme rolku potrieme z cokoladou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
14rhw18
4.3.2014 20:43 | |
+0 -0
ja namiesto palmarinu davam ciste maslo, je to omnhoho chutnejsie
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...