Prekladané kuracie prsia
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie prsia
250
g
ryža
150
g
hríby
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
zväzok
petržlenová vňať
30
g
maslo
1
KL
vegeta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250
ml
kurací vývar
postup
1.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán. Umyjeme ryžu vsypeme ju do horúceho oleja, chvíľu ju opražíme a podlejeme dvojnásobným množstvom vývaru, slabo osolíme, pridáme vegetu a 1-2 minúty necháme vrieť. Prikryjeme, dáme nabok a necháme dusiť vo vlastnej pare. Hríby očistíme, nakrájame spolu s cibuľou a podusíme ich. Okoreníme soľou a čiernym korením.
2.
Vo vymazanej ohňovzdornej mise rozvrstvíme polovicu ryže, poukladáme na ňu pásiky mäsa, dusené hríby a posypeme ich petržlenovou vňaťou. Zakryjeme druhou polovicou ryže, na vrch namrvíme trochu masla. V horúcej rúre niekoľko minút zohrievame a môžeme podávať. Môžeme podávať s hlávkovým alebo cviklovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.