Pridať recept

Prekladané zemiaky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
4 ks
vajce
100 g
údená slanina
200 g
údená klobása
300 ml
smotana

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a keď sú vlažné očistíme ich, nakrájame spolu s natvrdo uvarenými vajíčkami na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na plátky, narežeme na hrebienok a vypečieme ju.
 
2.
Vyškvarenou masťou vytrieme jednu ohňovzdornú misu. Na spodok rozprestrieme jednu vrstvu zemiakov, osolíme ich a poukladáme na ne kolieska vajíčok a klobásy. Polejeme trochou smotany a pokračujeme, kým sa nám neminú všetky suroviny. Vrch bohato polejeme smotanou a 1-2 lyžicami vypečenej masti. Ozdobíme hrebienkami slaniny, vložíme do horúcej rúry a pečieme, než smotana na povrch pekne sčervenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...