FOTORECEPT: Macedonská Kokmiška
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
650
g
múka polohrubá
30
g
čerstvé droždie
3
dl
vlažná voda
2
PL
cukor
2
ks
vajce
2
ČL
soľ
1
dl
olej
ks
plnka
1/2
kg
hrudkovitý tvaroh
1/2
ks
škorcový cukor
ks
roztopené maslo podľa potreby
postup
Vynikajúci koláč,niečo medzi zákuskom a koláčom.
1.
1.V miske pripravíme kvasok tak,že si necháme droždie napučať.2.Pridáme ostatné suroviny na cesto a vypracujeme.
2.
Necháme vykysnuť cesto na teplom mieste,aby zdvojnásobilo svoj objem.Po vykysnutí cesto prepracovať,rozdeliť na 4 časti a nechať postať pár min,
4.
Potom po jednom vyvaľkáme vo veľkosti plechu,potrieme roztopeným maslom/každé/ posýpeme tvarohom,dáme druhé cesto,plnku,tretie,plnku a štvrté a potrieť maslom.Nakoniec poprekrájať na plechu na úhľadné štvorce,nechať podkysnuť,kým sa rúra nahreje a dať upiecť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.