Levanduľová pena s ovocím
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
ml
smotana na šľahanie
2
PL
kryštálový cukor
1
PL
sušená levandula
250
g
syr Mascarpone
5
g
prášková želatína
trochu
fialová farba potravinárska
podľa chuti
ovocie
postup
1.
Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme cukor a levanduľu. Zmes necháme prejsť varom a na miernom ohni ju povaríme cca 2 minúty. Odstavíme ju, prikryjeme a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme cez sitko.
2.
Želatínu premiešame s 2 lyžicami vody a 10 minút ju necháme napučať. Potom ju na miernom ohni zohrejeme a keď je tekutá odstavíme. Nevaríme! Mascarpone vymiešame za stáleho šľahania pridáme polovicu levanduľovej smotany. Druhú polovicu smotany primiešame k želatíne. Potom obe zmesi spojíme.
3.
Nakoniec pridáme potravinárske farbivo a zmesou naplníme poháre. Penu odložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ju môžeme ozdobiť ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.