FOTORECEPT: Nahá čokoládová torta
62
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
125
g
cukor práškový
85
g
múka polohrubá
40
g
kakao
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
350
g
hera maslová chuť
350
g
cukor práškový
podľa chuti
horká čokoláda
350
g
jemný tvaroh
podľa chuti
ríbezľový lekvár
čokoládová poleva na ozdobenie
čokoládová ryža na ozdobu
postup
Torta s čokoládovo tvarohovou plnkou.
1.
Na prípravu tejto torty potrebujeme upiecť 2 x korpus. 1.Vajcia vyšľahať mixérom asi 10 min.do husta.Postupne počas šľahania pridať cukor a šľahať ešte aspoň 5 min. 2.Múku zmiešať s kakaom a kypriacim práškom a postupne a pomaly zamiešať metličkou do vajec. 3.Tortovú formu vyložiť papierom a vyliať cesto do formy.Formu troška natriasť,aby sa uvolnil vzduch a upiecť. 4.Korpus pečieme prvých 5 min.na 200 °C.Rúru neotvárať aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami aspoň 5 min. a potom nechať korpus prechladiť vo forme a potom na mriežke.
2.
Plnka: 1.Heru vyšľahať s pr.cukrom do peny, 2.čokoládu si roztopiť nad parou a pridať do vyšľahaného masla.Čokolády pridáme podľa chutí,zašľahať. 4.Do vyšľahaného masla pridať jemný tvaroh a dobré vyšľahať.Môžme plniť.
3.
Tortové korpusy si rozkrojíime,potrieme lekvárom a korpus plníme tak,že si plochou ozdobnou špičkou plníme,aby okraj dobré vyzeral
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.