Tekvicová polievka so škoricou
6
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
kg
žltá tekvica
125
g
maslo
2
ks
cibuľa
1
ks
celá škorica
1
štipka
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1,7
litre
kurací alebo zeleninový vývar
3
PL
sherry
postup
1.
Z tekvice zrežeme vrch a odložíme ich nabok. Môžeme ich pri podávaní použiť ako misky, ale taktiež nemusíme. Stred so semienkami vydlabeme a vyhodíme. Dužinu poriadne vydlabeme a nakrájame na kocky.
2.
Vo veľkom hrnci pomaly rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme ju do zlatista. Pridáme tekvicu, soľ, korenie, mletý muškátový oriešok a celú škoricu. Na miernom ohni polievku varíme cca 40 minút.
3.
Potom prilejeme vývar a polievku opäť privedieme do varu. Odstavíme ju, vyberieme škoricu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Ešte ju vrátime na oheň a varíme 20 minút.
4.
Polievky až na tanieroch dochutíme sherry, deťom samozrejme postačí polievka bez neho.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.