Slaný koláč so špargľou
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
175
g
hladká múka
90
g
maslo
2
PL
voda
1
ks
vaječný žĺtok
Plnka:
500
g
špargľa
1
ks
pór
100
g
syr čedar
3
ks
vajce
200
ml
sladká smotana
1
štipka
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
téglik
syr Lučina
postup
1.
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, vložíme do formy a uložíme na 30 minút do chladničky stuhnúť.
2.
Špargľu ošúpeme, spodné časti odkrojíme a varíme ju cca 3 minúty v osolenej vode. Ochladíme ju studenou vodou a necháme odkvapkať.
3.
Pór nadrobno nakrájame a opražíme v panvici na rozpálenom oleji. Sladkú smotanu vyšľaháme s vajíčkami, korením, mletým muškátovým orieškom a štipkou soli. Nakoniec vmiešame jarnú cibuľku.
4.
Cesto vytiahneme z chladničky, poprepichujeme ho vidličkou a pri teplote 200°C ho pečieme 10 minút.
5.
Ešte teplé cesto potrieme Lučinou, na ňu uložíme špargľu a všetko zalejeme smotanovou zmesou. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte cca 20 minút do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.