Jahodový cheesecake
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
170
g
sušienky
80
g
maslo
Krém:
600
g
syr Mascarpone
100
ml
kyslá pochúťková smotana
3
ks
vajce
200
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
KL
citrónová kôra
Ostatné:
300
g
jahody
2
PL
cukor
1
balíček
prášková želatína
postup
1.
Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a touto zmesou naplníme okrúhlu formu. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
2.
Mascarpone vyšľaháme so smotanou, vajíčkami, cukrom a citrónovou kôrou. Krém navrstvíme na sušienkový korpus. Koláč vrátime do rúry a pečieme ešte cca 30 minút.
3.
Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Na cheesecake uložíme jahody a zalejeme ich želatínou. Vložíme ho aspoň na deň stuhnúť do chladničky, predtým ako ho budeme podávať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.