FOTORECEPT: Jablkový koláčik
18
porcií
31
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
90
g
polohrubá múka
90
g
cukor práškový
3
ks
vajce
Plnka
700
g
jablká
60
g
maslo
60
g
hrozienka
1
KL
citrónová šťava
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
škoricový cukor
1
balíček
Zlatý klas
200
ml
voda
2
PL
cukor kryštálový
3
PL
pikantný džem
postup
Tento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, Po upečení dodávam : pripravujte múčnik deň vopred pred podávaním.
1.
Začneme prípravou jablkovej plnky. Jablkovú zmes si pripravíme nasledovne: jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky (1,5x1,5cm). Dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a spolu s maslom, hrozienkami, citrónovou šťavou, vanilkovým a škoricovým cukrom všetko necháme krátko podusiť. (jablká nemajú byť rozvarené)
2.
Zlatý klas a cukor rozmiešame vo vode. Pripravenú zmes za stáleho miešania pridáme do jablkovej zmesi Necháme asi minútu prevrieť. Hotovú zmes vlejeme do formy, ktorú sme vystlali fóliou, a necháme dokonale stuhnúť(najlepšie na noc).
3.
Pripravíme si piškótu -naspodok, pod plnku. Vajíčka oddelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor. Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech,ale len na časť a to v rozmeroch cca 33x13 cm, ako je zhruba veľkosť srnčieho chrbáta.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút. Pred pokračovaním musí byť korpus vychladnutý. Piškótový korpus potrieme vhodným džemom, ja som dala ríbezľový. Preklopíme naň jablkovú plnku. Koláčik potom upravíme orezaním prebytočného korpusu okolo plnky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.